2022 Tizenkilencedik hét, Top 20

Author: nrnr

Publication date: 2022-05-27 15:09:29

Ötvenkilenc hete szerepel egyfolytában az élen álló Big Boobs. 35 pont az előnye a második Ciao Marina előtt. Ahogy a múlt héten, most is a Hol van már a tavalyi smár a harmadik.
Több dal is előrelépett 1-3 helyet de ennél többet csak ketten tudtak javítani. Az 5. Gone Gone Gone 10, míg a 20. Dead Flowers 603 helyet lépett előre.
Ketten kerültek be a listára, az Acélváros a 15. helyen nyitott, de a Please Mr. Jailer nem tudott bekerülni a legnépszerűbbek közé.
Hárman búcsúztak a listáról. Egyedül a That'll Be The Day töltött el hat hétnél többet a listán, egészen pontosan 11 hetet.
A húszban maradók közt hárman csúsztak vissza. A 10. Ifa megy a hegyen hat helyet, a 11. A Motoros öt helyet (ezek ketten a lista nagy veteránjai, és talán legnagyobb vesztesei a Luxemburg Rádió dalainak az előretörésének), de a 17. Secret Agent Man is hat helyet vesztett. Ez a dal már a múlt héten is a kiesőzóna élén állt, de szerencsésen megmenekült, mivel a pontok a lista élén lévő daloknél koncentrálódnak.
A kiesőzóna sem olyan könnyen meghatározható emiatt. Korábban a 6. Heavy Tool Guys és az imént említett Ifa megy a hegyen is ide tartoznának, de jelenleg 5 pont a bekerülési küszöb, szóval 8 ponttal valószínűleg jövőhéten is bent lesznek. De a 12. Juke Box Blues és a 17. Secret Agent Man más valószínűleg nem lesz ilyen szerencsés.
Nyolcról kilencre emelkedett a magyar nyelvű dalok száma.


Ha valaki a szabályzatra kíváncsi, itt megtalálja:
https://napirockandroll.blogspot.com/p/rock-and-roll-bajnoksag-szabalyzat.html



#Top20