Év végi összesítés 2021

Author: nrnr

Publication date: 2022-01-26 14:54:40

Az elmúlt napokban kerültek megosztásra az év utolsó hetének megtekintési adatai. Hagyományosan ilyenkor egy összesítő következik, hogy megmutassa, milyen volt az év a számok tükrében.
A Covid helyzet rányomta a bélyegét erre az évre is, kevés új felvétel készült, a forgalom nagy részét a régi felvételek újra megosztássa generálta.


Budapesti zenekarok


Nézzük először a Budapesti zenekarokat.
Nem meglepetés, hogy a Pedrofon-t találjuk az élen, hiszen ők nyerték a Bajnokságot 2021-ben. Második helyre a Naked Truckers kapaszkodott fel, maga mögé utasítva a Drockstore-t.



Vidék


Két hatvani zenekar vezeti ezt a listát. Rockin' RockCats mögött a Lázadók. Harmadik helyre a Blues Transit futott be.



Külföld


Az év végére az osztrák Ridin Dudes bizonyult a legnépszerűbb külföldi zenekarnak a megtekintések alapján. Elvis a második helyen végzett (nem, róla nem készültek élő felvételek, de az Elvis, Wonder of You koncerten virtuálisan ő is jelen volt).
Harmadiknak a horvát B and the Bops futott be.



Újoncok


Három "új" zenekar jelent meg a megtekintési listákon, akik még sosem szerepeltek a bajnokságban.
Az előző lista kapcsán már említett B and the Bops lett a legnépszerűbb zenekar, ami először szerepelt a Bajnokságban. A P.Mobil évtizedes hagyományokkal rendelkezik, de szintén csak 2021-ben kerültek fel a Bajnoság listájára. A harmadik zenekar a Luxemburg Rádió, ők sem most alakultak.



Listagyőztesek


A Pedrofon végül majdnem minden második hetet elvitt, 24 héten át szerepeltek a banda videói a megtekintési listák élén. Második nyolc hétten a Naked Truckers, akiket négy héttel a Rockin' RockCats követ.



Top 20 győztesek


A dalok között a Motoros vitte el a prímet 17 héttel. A Diana az év második felében csak egyszer került a lista élére, végül 14 héttel zárta az évet. A harmadik a Big Boobs lett, ami nyolc hetet tudott a lista élén eltölteni.



Heti legtöbb pont


Az év első felében négyszer került be a Pedrofon a listára, ami a harminc pont fölötti heti összesített pontszámokat tartalmazza.
Az év második felében még háromszor sikerült ez a bravúr nekik, és rajtuk kívül a Lázadók is szereztek egyszer legalább harminc pontot.



Heti Youtube like


Nem történt változás az év második felében.
Kilenc youtube like fölött három dal kapot ebben az évben. A Tutti Frutti tizenkettőt, a Burning Love és az Eszelős szerelem tizenegyet.



Top 30 legnépszerűbb dal


Nézzük azokat a dalokat, amik az év során a legtöbb pontot gyűjtötték. Nem csoda, ha nagy az átfedés a Top 20 győztesek listájával. Itt is első a Motoros, de a Big Boobs lett a második, és a Diana csak a harmadik.



Megtekintés


Érdekes, hogy összességében a Naked Truckers és a Big Boobs lett a legnézettebb videó, több mint 1800 megtekintéssel és valamivel 1 perc fölötti átlagos megtekintési idővel.
Második a Pedrofon lett a Diana-val, összesen 23 Youtube like-ot kapott ez a felvétel 2021-ben.
Nem csoda, hogy a Motoros csípte meg a harmadik helyet. Előadó a hatvani Rockin' RockCats.



Megtekintési idő


62,5 órán át nézték a rajongók a Pedrofon Diana-ját, ez lett 2021 legtövább nézett videója. 53,5 órával a második a Motoros lett a Rockin' RockCats-től. Nem sokkal maradt le az Ifa megy a hegyen a Motoros mögött, 51,2 órát ért el a felvétel.



Youtube Like-ok


Nem változott az első helyezett személye az év második felében. A ues Transit és a Come On 30 kedvelést kapott az év során.
A Pedrofon és a Diana maradt a második, de kettővel 23-ra növelték a like-ok számát.
Maradt a holtverseny a harmadik helyen. A Tutti Frutti (előadó a Pedrofon) mellé a Black Frogs dala az Eszelős szerelem zárkózott fel, mindketten 14 like-kel.



Nyár végén érkeznek majd a 2022-es első félév statisztikái.
#statisztika