N.A.A.F. Komárom 2021 - Összefoglaló

Author: nrnr

Publication date: 2021-08-18 15:37:15


Az amerikai autók és a Rock and Roll örök és megbonthatatlan egységet képeznek. Így van ez az ötvenes évek óta, amikor is mindketten fénykorukat élték. Ezért hát nem csoda, ha nagyobb amerikai autós találkozókon, ahol műsor is van, fellépnek Rock and Roll (esetleg Blues vagy Country) zenekarok is.
Mi más lehet a legjobb pérda erre, mint kishazánk legnagyobb amerikai autós fesztiválja, a négynapos N.A.A.F. (Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál) Komáromban, a Monostori Erődben.

Sokan tudják, hogy a 20 évvel ezelőtt létrehozott találkozó atyja, Békési Robi már nem lehet velünk. Ennek ellenére a szervező csapatnak sikerült egy olyan rendezvényt összehoznia, amire Robi is büszke lenne.
Az autós programok mellett (Gumifüstölés, Lowrider show, bigfoot autótaposás) számos koncert is a programba került, mondhatni mindegyik érdekes lehet nekünk.
A rendezvény lebonyolítása zökkenőmentesre sikerült, a korábban tapasztalt hibákat (pl. zuhanyzó és WC problémák, bikarodeósok) mind sikerült kijavítani, sőt a megjelent fesztiválozóknak is sikerült többé-kevésbé kultúrember módjára viselkedniük. :)
Ebben a cikkben pár kép erejéig bepillantást nyerhetünk a fesztivál életébe. A következő napokban több cikk is megjelenik majd, ahol még több kép kerül megosztásra.

Először nézzünk pár koncertfotót!



Szombaton fél nyolckor kezdtek a zenekarok. Az első fellépő a ZZ Copy volt. A banda első posztcovid fellépése volt ez, az aktualistást a ZZ Top basszgitárosának halála adta.





A második fellépő a hatvani Rockin' RockCats volt. A srácok szokásukhoz híven a dalok közti szünetet sztorizgatással (és pálinkával) tölötték ki.





A harmadik Mystery Gang sem először lépett fel az erődben. Az 5-7 perces számokat nagyon élvezte a közönség, sajnos emiatt élőben nem sikerült bejelentkezni a banda koncertje alatt.





Ellenben a Pedrofonnal, akik először léptek a több tonnás autókat is elbíró színpadra. Ők zárták a napot, és a jelenlévő lendületes kemény magnak hajnal kettőig zenéltek.





Szombaton egykor elindultak az autók a felvonulásra. Az erődben maradókat a Brillantin show-rakoztatta. Az együttesnek nem volt könnyű dolga a 30 fokos hőségben mozgásra bírni a látogatókat.





A szombat esti nagykoncertet a P.Mobil adta. Az 52 éves csapat teljesen megtölötte a sátrat, és vagy két és fél órán át játszottak.







A koncert után Retroboy Tomek rendezett nagysikerű bulit. Egy baj volt csak vele: a szuper 90-es évek beli daloknak a béna 2000-es évekbeli remixét játszotta le. :)





Talán a legérdekesebb program a gumifüstölés volt a betonplaccon.



A koncertvideók után nézzünk pár fotót a gumifüstölésről.







A közönség tűkön és nagyobb járműveken ülve várta, hogy a vállalkozó szellemű autótulajdonosok eldurrantranak egy gumit.





Végül lássunk néhány képet a legszebb és legérdekesebb autókról!



Következzen pár önkényesen kiragadott kép a legszebb autókról! Nemsoká külön vikkben érkezik a folytatás.


Buickok egymás között



Oldsmobile 1958-59 tájékáról



Buick Bandi volt az egyik házigazdája az autóbemutatónak. A színpadon éppen egy eredeti Transformers Camaro.



Egy szép 64-es Chevy és egy kissé átgyúrt boat tail Riviera.



Dragsterek a köbön



a motorosok sem maradtak otthon



Cadillac-ek egymás között



55-56-os lehet ez a Chrysler.



A katonai hagyományörzők is évek óta rendszeres látogatói a N.A.A.F.-nak.



K.I.T.T. és K.A.R.R.



A 70-es Mustang fastback-ésrt 50.000€-t kért a tulaja.



Nem is egy, de két kék 57-es chavy Bel Air (210 vagy 150-es típus) is tiszteletét tette.





A legszebb corvett ever a cocke bottle C3-as.



Pickupok rendeltetésszerű használata.



Ez a 60-as Buick a találkozó legszebbjei között volt. És nem féltek használni.



A tombolahúzás előtti utolsó program az autó hangszépségverseny. A nyertes a narancs Mustang lett. Érdekesség, hogy csak Fordok álltak rajthoz.



Minden évben a tombolaautó kihúzása az utolsó esemény. Idén váratlan eredmény született. Ugyanaz a család nyerte az autót, akik két éve.



A fesztivál végén derült ki, hogy ez az utolsó esemény, amit a Monostori Erőd falain belül rendeztek. Az erőd új vezetése nem nagyon támogatta a hasonló fesztiválok megrendezését, ellenben épített két szinpadot is az erődbe, sőt, továbbiak felépítését is tervezi.
Jövőre tehát új helyszínen gyűnek majd össze az amerikai autók szerelmesei. Már most várjuk.

A N.A.A.F eseményeit bemutató cikksorozat hamarosan folytatódik! Rengeteg kép vár még bemutatásra, és a heti koncervideó sorozat is folytatódik.

#naaf #komárom #amerikaiautók #ZZCopy #RockinRockCats #Pedrofon #MysteryGang #Brillantin #PMobil #burnout #bigfoot