Év végi összesítés 2020

Szerző: nrnr

Publikálva: 2021-02-03 11:52:30

Nemrég nyilvánosságra kerültek az utolsó megtekintési adatok is 2020-as évból, ez remek lehetőséget ad az év végi visszatekintésre. Milyen volt 2020 a számok szempontjából?
Persze a Covid szituáció rányomta a bélyegét az évre, közel sem készült annyi új videó, mint anmennyi készülhetett volna. Ezért is indult el például hétfőnként a Best Of Napi Rock and Roll sorozat. Néhány régebbi videó így visszakerült a vérkeringésbe, de az újaknak mindig jobb a nézettsége.

Lássuk tehát a különböző kategóriákat és azok nyerteseit!

Budapesti zenekarok


Először nézzük a budapesti, vagy budapesti kötődésű zenekarokat. Mivel ahogy az élet annyi más területén, úgy a Rock and Roll és Rockabilly zenekarokat tekintve is Budapesti túlsúly érezhető, így ez a lista nagyrészt megegyezik az összesítéssel. Élen a Pedrofon, őket a Dynamite Dudes és a B'15 követi.


Vidék


Tizenkét vidéki zenekar szerzett pontot 2020-ban. A legjobb közülük a Rockin' RockCats lett, a fiúk összesítésben a második helyen végeztek, és sokáig vezették is a Bajnokságot is. Érsekesség, hogy a szintén hatvani Lázadók végzett a második helyen, ráadásul újoncként. Harmadik a country-t játszó Redneck Roadkill lett, akik részben vidékiek. Hatvan mellett Miskolc is két zenekarral képviselteti magát.


Külföld


Az év legjobb külföldi zenekara az osztrák Ridin Dudes lett. Mögöttük az Olasz Don Diego Trióval és a német Lennebrothers-szel. Összesen hat zenekarnak sikerült pontot szereznie azáltal, hogy bejutott a heti tizes megtekintési listára.


Újoncok


Itt nem az számít újoncnak, akik frissen alapítottak zenekart, hanem akik először kerültek be a Napi Rock and Roll megtekintési listáira. Ezt a listát a már említett Lázadók vezeti. Őket a Drockstore és a Miskolci Illés Emékzenekar követi. Hét névvel találkozunk a felsorolásban.


Listagyőztesek


A Rockin' RockCats és a Pedrofon közti szoros versengést mi sem mutatja jobban, mint az, hogy mindketten pontosan hétszer végeztek egy heti megtekintési lista élén. Második a Naked Truckers öt elsőséggel, a bronzérmet pedig a Lázadók szerezte meg négy elsőséggel.
Huszonegy zenekarnak sikerült a bravúr, hogy heti lista élén állhatott. Ezek közül nyolcnak csak egyszer sikerült a bravúr, a többiek többször is végeztek vezető pozícióban.


Top 20 győztesek


Ebben a kategóriában a dalok versengenek, függgetlenül az előadótól. Az Ifa megy a hegyen tizenkilenc héten át vezette a Top 20-as dallistát, míg a Motoros 14 héten állt az első helyen. A Big Boobs, amit két zenekar is előadott lett a harmadik nyolc héttel. Hét dal szerete meg az elsőséget a Top 20-as listán 2020-ban.


Heti legtöbb pont


2017 óra készül a lista a zenekarokról, akik egy adott héten a legtöbb pontot szerezték azzal, hogy egynél több daluk is bejutott a heti nézettségi listára. 2019 29. hetében a Mystery Gang 43,5 pontot szerzett, őket a B'15 követi kétszer. 2019 27. hetében 40,5, míg 2017 44. hetében 40 pontot szerzett a banda.


Heti Youtube like


A Rock and Roll Bajnokságban és a Top 20-ban plusz pont jár minden elért négy youtube like-ért.Itt az összesítés, ami 2020-tól mutatja a legtöbb elért heti youtube like-ot. A Baby Let's Play House vezet tíz kedveléssel, majd egy hármas holtverseny következik. Egyaránt kilenc kedvelést sepert be a You Drive Me Crazy, az Ain't és az I'm Walkin' egy hét alatt.


Megtekintés


Térjünk át a youtube statisztikákra. Az év legtöbbször elindított videója a Motoros volt a Rockin' RockCat-től, amit 1295-ször néztek meg a rajongók. Második a Big Boobs, ezúttal a Naked Truckers előadásban (a hetedik helyen ot a dal a Dynamite Dudes-tól is), itt 1101-et mutat a számláló. A dobogó harmadik fokára az Ifa megy a hegyen került 892 megtekintéssel. A Pedrofon a felelős ezért a videóért.


Megtekintési idő


A Rockin' RockCats Motorosát több, mint 37 órán át nézték a rajongók. Ez valamivel több, mint másfél nap. Az Ifa megy a hegyen sem maradt el sokkal a másfél naptól. Az előadó, mint azt mindenki jól tudja a Pedrofon. A Bad Moon Rising lett a harmadik ebben a kategóriában a Dynamite Dudes-tól, közel húsz órás összemegtekintéssel. Érdekesség, hogy a Pedrofon négyszer képviselteti magát az első tízben, kétszer ugyanazzal a dallal.


Youtube Like-ok


Ezen a listán a Pedrofon nevével háromszor találkozhatunk. Mindjárt itt az élen a Daisy, ami 17 like-ot gyűjtött. A második helyen a Ridin' Dudes felvétele, a Baby Let's Play House, ami 15 kedvelést kapott a videómegosztón. Tizennégy like-al lett haradik az I'm Walkin', ami szintén a Pedrofon felvétele.
Érdekesség, hogy a Lázadók szintén háromszor szerepel ezen a listán.


Top 35 dal


Ez a lista a Top 20 heti listán alapul, a 2020 során gyűjtött pontok összessége. Az egész év a Rockin' RockCats és a Pedrofon versengéséről szólt, itt is ez tükröződik. A Motoros 406 pontot kapott az élen, míg az Ifa megy a hegyen 375-öt. 272-vel a Big Boobs let a harmadik.


Örökranglista


Ebben a listában a zenekarok által az évek során gyűjtött pontok kerülnek összesítésre. Habár idén nem szereplet annyira jól, de így is a Mystery Gang számít a legnépszerűbbnek. Ahogy az elmúlt években, most is a Pedrofon a második. A harmadik Dynamite Dudes előnye lecsökkent a nagyot hajrázó Rockin' RockCats mögött.
az első negyvenben csupán egy zenekar van, akik idén tűntek fel: A Lázadók a 36. helyen debütáltak.


Nemsokára érkeznek a 2021-es heti listák, indul a Bajnokság is, sőt a Rock and Roll Kupa már folyamatban is van. Nézzen videót, szavazzon mindenki!